Viikinsaari 2016


 • 79. Viikinsaaren ympäriuinti uitiin sunnuntaina 31.7.2016.

  Kiitos kaikille 81 osanottajalle. Rajusta sateesta huolimatta kaikki uimarit kahta lukuunottamatta osallistuivat ympäriuintiin. Katso tulokset TÄSTÄ.

  Lisää tietoa tapahtumasta sekä valokuvia löytyy nettisivultamme https://www.tatu.fi/79-viikinsaaren-ympariuinti-vesisateessa/

  Pahoittelemme tulosten julkaisemisen viivästymistä. Ajanottojärjestelmä kaatui kilpailun loppumetreillä ja tulosten varmistamiseksi tarkistimme kaikki ajat maalikamerasta sekä manuaalisesta kirjanpidosta.Joidenkin uimareiden kohdalla oli tullut useampia leimauksia maaliintulossa ja niiden perkaaminen vei runsaasti aikaa. Mutta nyt tulosten pitäisi olla kunnossa.

  Jos kuitenkin mielestänne ajoissa on epäselvyyttä niin ottakaa yhteyttä viikinsaari@tatu.fi sähköpostiin.

  79. Viikinsaaren ympäriuinti sunnuntaina 31.7.2016.

  Suomen vanhin avovesiuintitapahtuma, Viikinsaaren ympäriuinti, järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1919. Tänä vuonna saari kierretään jo 79. kerran._MG_2159

  Luonnonkaunis Viikinsaari tarjoaa tapahtumalle upeat puitteet. Viikinsaari sijaitsee Pyhäjärvessä Tampereen edustalla n. 20 minuutin laivamatkan päässä Tampereen keskustasta. Saaressa on myös tasokas ravintola ja kioski jotka palvelevat kilpailijoita ja katsojia kisojen ajan ja myös sen jälkeen. Tapahtuman aikana tarjolla on lastenhoitopalvelu jonne uimari voi jättää lapsensa viihtymään uinnin ajaksi.

  Uinnissa kärkiryhmä taistelee tosissaan voitosta mutta suurin IMG_0278osa uimareista tulee paikalle haastamaan itsensä ja nauttimaan avovesiuinnista kauniissa järvimaisemassa. Valittavana on kaksi matkaa: perinteinen Viikinsaaren ympäriuinti n. 2100m tai puolikas n. 800m. Puolikkaan voit suorittaa myös vesijuoksemalla. Tänäkin vuonna tarjolla joukkuekisa kolmehenkisin joukkuein. Kerää 3 uimarin joukkue omasta perheestä, työpaikalta tai kaveriporukasta.

  Uinnin jälkeen voi rauhassa nauttia saunasta ja kerrata uinnin tapahtumat kilpakumppaneiden kanssa.

  Tapahtuma käynnistyy Viikinsaaressa klo 12.30, jolloin Viikinsaaressa sijaitsevasta kisakansliasta voi noutaa uimalakin ja ajanottorannekkeen. Paikalla on myös _MG_2117yhteistyökumppaneitamme erilaisten uintiin ja urheiluun liittyvien tieto- ja tuote-esittelyjen kera. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista klo 12.30-13.15. Kello 13.45 alkaa kaikille uimareille tarkoitettu yhteinen alkulämmittely. Varsinainen uinti starttaa klo 14.30

   


 • Ilmoittaudu tästä!


  VIIKINSAAREN YMPÄRIUINNIN SARJAT

  Viikinsaaren ympäriuinti
  Miehet
  Naiset
  Pojat (-03 synt. ja nuor.)
  Tytöt (-03 synt- ja nuor.)
  Miehet - märkäpuku
  Naiset - märkäpuku
  Viikinsaaren puolikas
  Miehet
  Naiset
  Pojat (-03 synt. ja nuor.)
  Tytöt (-03 synt- ja nuor.)

  Ilmoittaudu ennakkoon!

  Ennakkoilmoittautumismaksuun sisältyy edestakainen Viikinsaaren laivamatka, joka erikseen ostettuna maksaa 10€. Jälki-ilmoittautujat maksavat itse oman laivamatkansa.

  Viikinsaaren ravintolassa on tarjolla myös mainio brunssi. Katso Menu. Uimari voi lunastaa brunssilipun ennakkoilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päällä hintaan 18 € (normaali hinta 22 €).

  Ennakkoilmoittautuminen päättyy 24.7. 2016

  HUOM! TaTUn jäseniltä ennakkoilmoittautumismaksu on 15 € joka sisältää laivamatkan. Jälki-ilmoittautumismaksu on 10 € + laivamatka 10€.

  Sunnuntaina 31.7 kisatoimisto aukeaa Laukontorin alarannassa lähellä laivalaituria klo 11.00.  Jos olet ennakkoon ilmoittautunut, tule suoraan kisatoimistollamme ja saat Viikinsaaren ympäriuinnin rannekkeen ja vuorolipun laivaan. Samalla saat kisapussukan, joka sisältää ajanottorannekkeen ja uimalakin. Brunssinsa etukäteen maksaneet saavat myös lipukkeen ravintolaan. Kätevää eikö vain?

  Jälki-ilmoittautuminen

  Jälki-ilmoittautuminen mahdollista 31.7.2016 klo 12.30-13.15 Viikinsaaren kisakeskuksessa. Jälki-ilmoittautujat maksavat itse oman laivamatkansa.

  Jos  ilmoittaudut vasta paikanpäällä, muista lunastaa laivalippu Hopealinjan lipputoimistosta alarannassa. Voit jo laivamatkan aikana täyttää osallistumiskupongin ja palauttaa sen Viikinsaaressa saunarannassa olevaan kisatoimistoomme. Maksu tapahtuu käteisellä ja saat mukaasi kisapussukan.

  HUOM! Jälki-ilmoittatumismaksut vain käteisellä.

  Joukkuekisa

  Joukkuekisaan osallistuvat ilmoittautuvat normaalisti yksilöinä uintiin. Joukkueet ilmoitetaan vasta Viikinsaaressa erillisellä lomakkeella. Joukkuekisaan osallistuminen ei aiheuta lisäkustannuksia. Kaikki joukkueuimarit osallistuvat samalla myös yksilökisaan.
  Joukkueeseen pitää kuulua vähintään kolme osallistujaa. Joukkuekisassa on kaksi sarjaa: kilpasarja ja harrastesarja. Kilpasarjaan sijoitetaan automaattisesti kaikki joukkueet joissa ui yksikin lisenssiuimari. Molempien sarjojen paras joukkue palkitaan.

  Muuta

  Hintaan sisältyy ohjattu alkulämmittely, uinti (sähköinen ajanotto), uimalakki ja sauna.

  Kaikissa sarjoissa (paitsi Muut sarjassa) paras palkitaan!

  Peruutukset

  Jos perut osallistumisesi 15.7. 16 mennessä, saat ilmoittautumismaksusi takaisin. Myöhemmin tapahtuvasta peruutuksesta palautetaan ainoastaan mahdollinen etukäteen maksettu brunssi.


   


 •  

  SAAPUMINEN KISAPAIKALLE

  Laivat Vikinsaareen lähtevät Tampereen keskustassa sijaitsevan Laukontorin rannasta klo 12.00 alkaen tasatunnein. Paluu Viikinsaaresta aina puolelta.
  IMG_0185Sunnuntaina 31.7 kisatoimisto aukeaa Laukontorin alarannassa lähellä laivalaituria klo 11.00.  Jos olet ennakkoon ilmoittautunut, tule suoraan kisatoimistollamme ja saat Viikinsaaren ympäriuinnin rannekkeen ja vuorolipun laivaan. Samalla saat kisapussukan, joka sisältää ajanottorannekkeen ja uimalakin. Brunssinsa etukäteen maksaneet saavat myös lipukkeen ravintolaan. Kätevää eikö vain?

  Jos kuitenkin ilmoittaudut vasta paikanpäällä, muista lunastaa laivalippu Hopealinjan lipputoimistosta alarannassa. Voit jo laivamatkan aikana täyttää osallistumiskupongin ja palauttaa sen Viikinsaaressa saunarannassa olevaan kisatoimistoomme. Maksu tapahtuu käteisellä ja saat mukaasi kisapussukan.

  Tapahtuma Viikinsaaressa käynnistyy jo klo 12.30 ja kaikkien jälki-ilmoittautujien toivotaan tulevan paikalle klo 12 laivalla aikataulun pitävyyden varmistamiseksi. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan Viikinsaaren kisakeskuksessa. Jälki-ilmoittautuminen maksettava käteisellä.

  Varsinainen kisakeskus sijaitsee Viikinsaaressa saunarannassa. Laivalaiturilta on opastus kisakeskukseen. Tullessasi kisakeskukseen ilmoittaudu kisakansliaan. Saat kisakassin joka sisältää numeroidun uimalakin ja ajanottorannekkeen sekä ajanottoon ja uintiin liittyvän tarkemman ohjeistuksen. Noudattamalla ohjetta varmistat että suorituksesi ajanotto tapahtuu oikein.

  LASTENHOITO

  Lastenhoito onnistuu Viikinsaaressa klo: 12.30 alkaen. Lapsi sisäänkirjataan lastenhoitajalle ja lapselle annetaan huomioliivi lastenhoidon ajaksi. Hoito on uimareille maksuton. Hakiessaan lasta hoidosta, vanhemmat kuittaavat lapsen haetuksi lastenhoitajalle.

  VARUSTEIDEN VAIHTO

  Viikinsaaren saunan pukuhuoneet ovat uimareiden käytössä kisakeskuksessa. Miehille ja naisille on erilliset pukuhuoneet mutta löylyhuone on yhteinen, joten saunassa käytetään uima-asua. Varusteet voi jättää pukuhuoneisiin uinnin ajaksi. Arvotavarat voit jättää saamassasi numeroidussa kisakassissa erilliseen arvotavarasäilytykseen.
  Uinnin jälkeen uimarit voivat kylpeä Viikinsaaren saunassa ja vilvoitella Pyhäjärven aalloissa.

  ALKULÄMMITTELY

  Kaikille uimareille yhteinen alkulämmittely alkaa klo 13.45 kisakeskuksessa.

  UINTI

  Matkoina koko kierros n. 2100 metriä sekä puolikas n. 800 metriä. Myös vesijuoksijat ovat tervetulleita puolikkaalle. Mukana myös joukkuekisa kolmehenkisin joukkuein.IMG_0286
  Koko kierroksen ja joukkuekisan lähtö tapahtuu Viikinsaaren uimarannalta klo 14.30. Puolikkaan lähtöpaikka on vierasvenesatamassa ja lähtöaika klo 14.35. Molempiin paikkoihin on opasteet kisakeskuksesta ja opastettu siirtyminen alkulämmittelyn jälkeen.
  Uinti suoritetaan saari myötäpäivään kiertäen. Uinnin aikana on noudatettava turvaveneiden mahdollisesti antamia ohjeita.

  UINNIN JÄLKEEN

  Noudata saamiasi ajanottoon liittyvä ohjeita maaliintulon suhteen. Näin varmistat ajanoton toimivuuden. Maaliin tultuasi siirry maalipaikan lähistöllä olevan toimitsijan luokse ja luovuta ajanottoranneke hänelle.

  PALKINTOJENJAKO

  Palkintojen jako tapahtuu kisakeskuksessa klo 15.45. Kaikkien sarjojen parhaat uimarit palkitaan. Kaikki osallistujat saavat kunniakirjan loppuun suoritetusta uinnista.

  TURVALLISUUS

  Uintireitti kulkee lähellä saaren rantaa, joten uupumuksen sattuessa uimari voi nousta rantaan. Lisäksi uimareiden turvallisuutta varmistamassa on kajakkeja ja soutuveneitä sekä moottoriveneellä liikkuvat pintapelastajat joka kaikki auttavat uimareita tarpeen vaatiessa. Keskeyttäneen uimarin tulee ilmoittautua välittömästi kisakeskukseen. Kaikki uimarit  osallistuvat uintiin omalla vastuulla.
  Jos kesken uinnin alkaa ukkostaa niin uimareiden turvallisuuden vuoksi uinti keskeytetään ja turvaveneet ohjaavat uimarit rantaan.

  AJANOTTO

  Uinnissa on käytössä sähköinen ajanotto. Jokainen uimari saa ranteeseensa ajanottorannekkeen. Maalissa on leimauslaite jonka vieressä ajanottoranneke on käytettävä maaliin tullessa. Rannekkeessa vilahtaa merkkivalo merkkinä leimauksen onnistumisesta. Maaliin tultuasi siirry maalipaikan lähistöllä olevan toimitsijan luokse ja luovuta ajanottoranneke hänelle. Ranneke toimitetaan kisakeskukseen jossa suoritusaika puretaan tietokoneelle.

   


 •  


 •  

  AIKATAULU

  PäiväAikaAsia
  1.6.2018Ennakkoilmoittautuminen alkaa: Ilmoittautumismaksu 33 €
  16.7.2018Ilmoittautumismaksu 38 €
  22.7.2018Ennakkoilmoittautuminen päättyy
  ---
  29.7.201881. Viikinsaaren ympäriuinti
  10.001. laiva Viikinsaareen
  10.45Kisatoimisto avautuu Laukontorin rannassa ennakkoon ilmoittautuneita varten
  12.00Jälki-ilmoittautujat viimeistään klo 12 laivalla Viikinsaareen
  12.30Kisakeskus aukeaa Viikinsaaressa
  13.00Ennakkoon ilmoittautuneet viimeistään klo 13 laivalla Viikinsaareen
  14.00Ohjattu lammittely kisakeskuksessa
  14.15Kaikkien matkojen stratti
  15.30Palkintojen jako
  17.00Kisakeskus sulkeutuu


 •  

   

  Jos haluat lisätietoja tai sinulla on kysyttävää Viikinsaaren ympäriuintiin liittyen lähetä kysymyksesi sähköpostilla osoitteeseen viikinsaari(at)tatu.fi