Viikinsaari 2015

78. Viikinsaaren ympäriuinti saatiin uida kesäisen aurinkoisessa säässä. Veden lämpötila oli 18 astetta ja kisaan osallistui 69 uimaria. Kisa uitiin sulassa sovussa Pirkan suotuun osallistuneiden soutajien  kanssa. Kiitos kaikille osallistujille! Tervetuloa uudestaan ensi vuonna!

Katso tulokset TÄÄLTÄ!

Kuvia tapahtumasta tulossa tälle sivulle myöhemmin.


 •  

  Suomen vanhin avovesiuintitapahtuma, Viikinsaaren ympäriuinti, järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1919. Tänä vuonna saari kierretään jo 78. kerran._MG_2159

  Luonnonkaunis Viikinsaari tarjoaa tapahtumalle upeat puitteet. Viikinsaari sijaitsee Pyhäjärvessä Tampereen edustalla n. 20 minuutin laivamatkan päässä Tampereen keskustasta. Saaressa on myös tasokas ravintola ja kioski jotka palvelevat kilpailijoita ja katsojia kisojen ajan ja myös sen jälkeen. Tapahtuman aikana tarjolla on lastenhoitopalvelu jonne uimari voi jättää lapsensa viihtymään uinnin ajaksi.

  Uinnissa kärkiryhmä taistelee tosissaan voitosta mutta suurin IMG_0278osa uimareista tulee paikalle haastamaan itsensä ja nauttimaan avovesiuinnista kauniissa järvimaisemassa. Valittavana on kaksi matkaa : perinteinen Viikinsaaren ympäriuinti n. 2100m tai puolikas n. 800m. Puolikkaan voit suorittaa myös vesijuoksemalla. Tänä vuonna uutuutena on joukkuekisa kolmehenkisin joukkuein. Kerää 3 uimarin joukkue omasta perheestä, työpaikalta tai kaveriporukasta.

  Uinnin jälkeen voi rauhassa nauttia saunasta ja kerrata uinnin tapahtumat kilpakumppaneiden kanssa.

  Tapahtuma käynnistyy Viikinsaaressa klo 10.30, jolloin Viikinsaaressa sijaitsevasta kisakansliasta voi noutaa uimalakin ja ajanottorannekkeen. Paikalla on myös _MG_2117yhteistyökumppaneitamme erilaisten uintiin ja urheiluun liittyvien tieto- ja tuote-esittelyjen kera. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista klo 10.30-11.45. Kello 11.45 alkaa kaikille uimareille tarkoitettu yhteinen alkulämmittely. Varsinainen uinti starttaa klo 12.30

   


 •  

   
  Ennakkoilmoittautuminen päättynyt. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan Viikinsaareen klo 10 ja klo 11 lähtevillä laivoilla. Jälki-ilmoittautumismaksu kaikilta 25€. HUOM! Vain käteismaksu!


  VIIKINSAAREN YMPÄRIUINNIN SARJAT

  Viikinsaaren ympäriuinti
  Miehet
  Naiset
  Pojat (-03 synt. ja nuor.)
  Tytöt (-03 synt- ja nuor.)
  Miehet - märkäpuku
  Naiset - märkäpuku
  Viikinsaaren puolikas
  Miehet
  Naiset
  Pojat (-03 synt. ja nuor.)
  Tytöt (-03 synt- ja nuor.)

  Kaikissa sarjoissa (paitsi Muut sarjassa) paras palkitaan

   Joukkuekisa

  Joukkuekisaan osallistuvat ilmoittautuvat normaalisti yksilöinä uintiin. Joukkueet ilmoitetaan vasta Viikinsaaressa erillisellä lomakkeella. Joukkuekisaan osallistuminen ei aiheuta lisäkustannuksia. Kaikki joukkueuimarit osallistuvat samalla myös yksilökisaan.
  Joukkueeseen pitää kuulua vähintää yksi mies ja yksi nainen. Joukkuekisassa on kakasi sarjaa: kilpasarja ja harrastesarja. Kilpasarjaan sijoitetaan automaattisesti kaikki joukkueet joissa ui lisenssiuimareita. Molempien sarjojen paras joukkue palkitaan.

  Ennakkoilmoittautuminen päättyy 23.7. 2015

  Ennakkoon ilmoittauduttaessa osallistumismaksu on 20€. Ennakkoilmoittautuminen päättyy 23.7.2015 klo 21.00. Kuitti ennakkomaksusta on oltava mukana Viikinsaaressa.

  HUOM! TaTUn jäseniltä ennakkoilmoittautumismaksu on 5€.

  Jälki-ilmoittautuminen

  Jälki-ilmoittautuminen mahdollista 25.7.2015 klo 10.00-11.45 Viikinsaaren laivalla. Jälki-ilmoittautumismaksu on kaikilta 25€.

  HUOM! Jälki-ilmoittatutuminen vain käteisellä.

  Muuta

  Hintaan sisältyy ohjattu alkulämmittely, uinti (sähköinen ajanotto), uimalakki, sauna ja pientä purtavaa uinnin jälkeen.

  Ostaessasi Viikinsaaren laivalippua ilmoita osallistuvasi ympäriuintiin. Edestakainen laivamatka Viikinsaareen maksaa uintiin osallistuville 10 €.


   


 •  

  SAAPUMINEN KISAPAIKALLE

  Laivat Vikinsaareen lähtevät Tampereen keskustassa sijaitsevan Laukontorin rannasta klo 10.00 alkaen tasatunnein. Paluu Viikinsaaresta aina puolelta.
  IMG_0185
  Tapahtuma Viikinsaaressa käynnistyy jo klo 10.30 ja kaikkien jälki-ilmoittautujien toivotaan tulevan paikalle klo 10 laivalla aikataulun pitävyyden varmistamiseksi. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan Laukontorin rannassa ennen laivan lähtöä sekä laivamatkalla Viikinsaareen. Jälki-ilmoittautuminen maksettava käteisellä.
  Kisakeskus sijaitsee Viikinsaaressa saunarannassa. Laivalaiturilta on opastus kisakeskukseen. Tullessasi kisakeskukseen ilmoittaudu kisakansliaan. Saat kisakassin joka sisältää numeroidun uimalakin ja ajanottorannekkeen sekä ajanottoon ja uintiin liittyvän tarkemman ohjeistuksen. Noudattamalla ohjetta varmistat että suorituksesi ajanotto tapahtuu oikein.
  LASTENHOITO

  Uinnin ajaksi Viikinsaaressa tarjolla lastenhoitopalvelu 3-8 vuotiaille. Lisätietoja päivitetään tähän myöhemmin.

  VARUSTEIDEN VAIHTO

  Viikinsaaren saunan pukuhuoneet ovat uimareiden käytössä kisakeskuksessa. Miehille ja naisille on erilliset pukuhuoneet mutta löylyhuone on yhteinen, joten saunassa käytetään uima-asua. Varusteet voi jättää pukuhuoneisiin uinnin ajaksi. Arvotavarat voit jättää saamassasi numeroidussa kisakassissa erilliseen arvotavarasäilytykseen.
  Uinnin jälkeen uimarit voivat kylpeä Viikinsaaren saunassa ja vilvoitella Pyhäjärven aalloissa.

  ALKULÄMMITTELY

  Kaikille uimareille yhteinen alkulämmittely alkaa klo 11.30 kisakeskuksessa. Alkulämmitten ohjauksesta vastaa Liikuntakeskus Fressi.

  UINTI

  Matkoina koko kierros n. 2100 metriä sekä puolikas n. 800 metriä. Myös vesijuoksijat ovat tervetulleita puolikkaalle. Kesällä 2015 uutuutena joukkuekisa kolmehenkisin joukkuein.IMG_0286
  Koko kierroksen ja joukkuekisan lähtö tapahtuu Viikinsaaren uimarannalta klo 12.30. Puolikkaan lähtöpaikka on vierasvenesatamassa ja lähtöaika klo 12.35. Molempiin paikkoihin on opasteet kisakeskuksesta ja opastettu siirtyminen alkulämmittelyn jälkeen.
  Uinti suoritetaan saari myötäpäivään kiertäen. Uinnin aikana on noudatettava turvaveneiden mahdollisesti antamia ohjeita.

  UINNIN JÄLKEEN

  Noudata saamiasi ajanottoon liittyvä ohjeita maaliintulon suhteen. Näin varmistat ajanoton toimivuuden. Maaliin tultuasi siirry maalipaikan lähistöllä olevan toimitsijan luokse ja luovuta ajanottoranneke hänelle.
  PALKINTOJENJAKO

  Palkintojen jako tapahtuu kisakeskuksessa klo 13.45. Kaikkien sarjojen parhaat uimarit palkitaan. Kaikki osallistujat saavat kunniakirjan loppuun suoritetusta uinnista.

  TURVALLISUUS

  Uintireitti kulkee lähellä saaren rantaa, joten uupumuksen sattuessa uimari voi nousta rantaan. Lisäksi uimareiden turvallisuutta varmistamassa on kajakkeja ja soutuveneitä sekä moottoriveneellä liikkuvat pintapelastajat joka kaikki ovat valmiina auttamaan uimareita tarpeen vaatiesssa. Keskeyttäneen uimarin tulee ilmoittautua välittömästi kisakeskukseen. Kaikki uimarit kuitenkin osallistuvat uintiin omalla vastuulla.
  Jos kesken uinnin alkaa ukkostaa niin uimareiden turvallisuuden vuoksi uinti keskeytetään ja turvaveneet ohjaavat uimarit rantaan.

  AJANOTTO

  Uinnissa on käytössä sähköinen ajanotto. Jokainen uimari saa ranteeseensa ajanottorannekkeen. Maalissa on leimauslaite jonka vieressä ajanottoranneka on käytettävä maaliin tullessa. Rannekkeessa vilahtaa merkkivalo merkkinä leimauksen onnistumisesta.  Maaliin tultuasi siirry maalipaikan lähistöllä olevan toimitsijan luokse ja luovuta ajanottoranneke hänelle. Ranneke toimitetaan kisakeskukseen jossa suoritusaika puretaan tietokoneelle.

   


 •  


 •  

  AIKATAULU

  PäiväAikaAsia
  1.6.2018Ennakkoilmoittautuminen alkaa: Ilmoittautumismaksu 33 €
  16.7.2018Ilmoittautumismaksu 38 €
  22.7.2018Ennakkoilmoittautuminen päättyy
  ---
  29.7.201881. Viikinsaaren ympäriuinti
  10.001. laiva Viikinsaareen
  10.45Kisatoimisto avautuu Laukontorin rannassa ennakkoon ilmoittautuneita varten
  12.00Jälki-ilmoittautujat viimeistään klo 12 laivalla Viikinsaareen
  12.30Kisakeskus aukeaa Viikinsaaressa
  13.00Ennakkoon ilmoittautuneet viimeistään klo 13 laivalla Viikinsaareen
  14.00Ohjattu lammittely kisakeskuksessa
  14.15Kaikkien matkojen stratti
  15.30Palkintojen jako
  17.00Kisakeskus sulkeutuu


 •  

   

  Jos haluat lisätietoja tai sinulla on kysyttävää Viikinsaaren ympäriuintiin liittyen lähetä kysymyksesi sähköpostilla osoitteeseen viikinsaari(at)tatu.fi