Viikinsaari 2018


 • 81. VIIKINSAAREN YMPÄRIUINTI SUNNUNTAINA 29.7.2018

  Suomen vanhin avovesiuintitapahtuma, Viikinsaaren ympäriuinti, järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1919. Tänä vuonna saari kierretään jo 81. kerran.


  Kiitos kaikille osallistustujille!

  Vuoden 2018 Viikinsaaren ympäriuniin tulokset löydät  Viikinsaari tulokset 2018 (päivitetty 1.8.2018)

   


  Luonnonkaunis Viikinsaari tarjoaa tapahtumalle upeat puitteet. Viikinsaari sijaitsee Pyhäjärvessä Tampereen edustalla n. 20 minuutin laivamatkan päässä Tampereen keskustasta. Saaressa on myös tasokas ravintola ja kioski jotka palvelevat kilpailijoita ja katsojia kisojen ajan ja myös sen jälkeen.

  _MG_2159

  Uinnissa kärkiryhmä taistelee tosissaan voitosta mutta suurin osa uimareista tulee paikalle haastamaan itsensä ja nauttimaan avovesiuinnista kauniissa järvimaisemassa. Valittavana on kaksi matkaa: perinteinen Viikinsaaren ympäriuinti n. 2100 m tai puolikas n. 800 m. Puolikkaaseen voit osallistua myös vesijuoksemalla.

  Uinnin jälkeen voi rauhassa nauttia saunasta ja kerrata uinnin tapahtumat kilpakumppaneiden kanssa.

  IMG_0278

  Tapahtuma käynnistyy Viikinsaaressa klo 12.30, jolloin Viikinsaaressa sijaitsevasta kisakansliasta voi noutaa uimalakin ja ajanottorannekkeen.  Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista klo 12.30 – 13.15 kisakansliassa. Kello 14.00 alkaa kaikille uimareille tarkoitettu yhteinen alkulämmittely. Varsinainen uinti starttaa klo 14.15.

   


 • VIIKINSAAREN YMPÄRIUINNIN SARJAT

  Viikinsaaren ympäriuinti
  Miehet
  Naiset
  Pojat (-03 synt. ja nuor.)
  Tytöt (-03 synt- ja nuor.)
  Miehet - märkäpuku
  Naiset - märkäpuku
  Viikinsaaren puolikas
  Miehet
  Naiset
  Pojat (-03 synt. ja nuor.)
  Tytöt (-03 synt- ja nuor.)

  OSALLISTUMISMAKSU

  Osallistumismaksu on sama kaikissa sarjoissa.

  • -Maksu 15.7. mennessä ilmoittautuneille (=osallistumismaksun maksaneille) 33 € (sisältää laivamatkan, arvo 12€)
  • -Maksu 22.7. mennessä ilmoittautuneille (=osallistumismaksun maksaneille) 38 € (sisältää laivamatkan, arvo 12€)
  • -Jälki-ilmoittautumismaksu tapahtumapaikalla 38 € (+ omakustanteinen laivamatka, arvo 12€ nettilippu/13€ paikan päällä ostettuna)

  Hintaan sisältyy ohjattu alkulämmittely, uinti (sähköinen ajanotto), Viikinsaari-kisapussukka, Viikinsaaren ympyräuinnin muistomitali, uimalakki ja sauna.
  HUOM! TaTU:n jäsenet saavat 15 € alennuksen ennakkoilmoittautumisesta.

  ILMOITTAUTUMINEN TAPAHTUMAAN

  Tapahtumaan ilmoittaudutaan ennakkoon 22.7. mennessä alla olevan sähköisen linkin avulla sekä maksamalla osallistumismaksu TaTU Tampere ry:n tilille FI14 4055 0011 7902 64.  Maksun viestikenttään: Viikinsaari 2018 ja uimarin nimi. Maksukuitti on näytettävä tapahtumaan saavuttaessa.

  Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista tapahtumapaikalla ja silloin maksu maksetaan käteisellä.

  Ilmoittaudu tästä

  Kisatoimisto Laukontorin rannassa – ennakkoon ilmoittautuneet

  Tapahtumapäivänä  kisatoimisto aukeaa Laukontorin alarannassa lähellä laivalaituria klo 10.45.  Jos olet ennakkoon ilmoittautunut, tule suoraan kisatoimistollamme ja saat vuorolipun Viikinsaaren laivaan ja kisapussukan, joka sisältää ajanottorannekkeen ja uimalakin. Kätevää eikö vain?

  Jälki-ilmoittautuminen – maksu vain käteisellä

  Jälki-ilmoittautuminen mahdollista 29.7.2017 klo 12.30-13.15 Viikinsaaren kisakeskuksessa. Jälki-ilmoittautujien pitää tulla Viikinsaareen viimeistään klo 12.00 lähtevällä laivalla. Jälki-ilmoittautujat maksavat itse oman laivamatkansa.

  Jos  ilmoittaudut vasta paikan päällä, muista lunastaa laivalippu etukäteen netistä tai paikan päällä Hopealinjan lipputoimistosta alarannassa. Voit jo laivamatkan aikana täyttää valmiiksi osallistumislomakkeen. Ilmoittautudu lomakkeen kanssa on Viikinsaaressa saunarannassa olevaan kisatoimistoomme. Maksu tapahtuu käteisellä

  PERUUTUKSET

  Jos perut osallistumisesi 15.7.2018 mennessä, saat ilmoittautumismaksusi takaisin.


   


 •  

  SAAPUMINEN KISAPAIKALLE

  Laivat Vikinsaareen lähtevät Tampereen keskustassa sijaitsevan Laukontorin rannasta klo 10.00 alkaen tasatunnein. Paluu Viikinsaaresta aina puolelta.
  IMG_0185Sunnuntaina 29.7 kisatoimisto aukeaa Laukontorin alarannassa lähellä laivalaituria klo 10.45.  Jos olet ennakkoon ilmoittautunut, tule suoraan kisatoimistollemme Laukontorin rantaan ja saat Viikinsaaren ympäriuinnin rannekkeen ja vuorolipun laivaan sekä kisapussukan (sis. ajanottoranneke ja uimalakki).

  Jos kuitenkin ilmoittaudut vasta paikanpäällä, muista lunastaa laivalippu Hopealinjan lipputoimistosta alarannassa. Voit jo laivamatkan aikana täyttää ilmoittautumislomakkeen ja palauttaa sen Viikinsaaressa saunarannassa olevaan kisatoimistoomme. Maksu tapahtuu käteisellä.

  Tapahtuma Viikinsaaressa käynnistyy jo klo 12.30 ja kaikkien jälki-ilmoittautujien täytyy tulla saareen viimeistään klo 12 laivalla aikataulun pitävyyden varmistamiseksi. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan Viikinsaaren kisakeskuksessa. Jälki-ilmoittautuminen maksettava käteisellä.

  Varsinainen kisakeskus sijaitsee Viikinsaaressa saunarannassa. Laivalaiturilta on opastus kisakeskukseen. Tullessasi kisakeskukseen ilmoittaudu kisakansliaan. Saat kisakassin joka sisältää numeroidun uimalakin ja ajanottorannekkeen sekä ajanottoon ja uintiin liittyvän tarkemman ohjeistuksen. Noudattamalla ohjetta varmistat että suorituksesi ajanotto tapahtuu oikein.

  VARUSTEIDEN VAIHTO

  Viikinsaaren saunan pukuhuoneet ovat uimareiden käytössä kisakeskuksessa. Miehille ja naisille on erilliset pukuhuoneet ja yhteinen  löylyhuone, joten saunassa käytetään uima-asua. Varusteet voi jättää pukuhuoneisiin uinnin ajaksi. Arvotavarat voit jättää saamassasi numeroidussa kisakassissa erilliseen arvotavarasäilytykseen.
  Uinnin jälkeen uimarit voivat kylpeä Viikinsaaren saunassa ja vilvoitella Pyhäjärven aalloissa.

  ALKULÄMMITTELY

  Kaikille uimareille yhteinen alkulämmittely alkaa klo 14.00 kisakeskuksessa.

  UINTI

  Saari kierretään uiden myötäpäivään. Matkoina koko kierros n. 2100 metriä sekä puolikas n. 800 metriä. Myös vesijuoksijat ovat tervetulleita puolikkaalle. IMG_0286
  Koko kierroksen lähtö tapahtuu kisakeskuksesta Viikinsaaren saunarannasta klo 14.15. Puolikkaan lähtöpaikka on vierasvenesatamassa ja lähtöaika klo 14.15. Puolikkaan lähtöpaikalle on opasteet kisakeskuksesta ja opastettu siirtyminen alkulämmittelyn jälkeen. Uinnin aikana on noudatettava turvaveneiden antamia ohjeita. Molempien matkojen maali on kisakeskuksessa.

  UINNIN JÄLKEEN

  Noudata saamiasi ajanottoon liittyvä ohjeita maaliintulon suhteen. Näin varmistat ajanoton toimivuuden. Maaliin tultuasi siirry maalipaikan lähistöllä olevan toimitsijan luokse ja luovuta ajanottoranneke hänelle.

  PALKINTOJENJAKO

  Palkinnot jaetaan kisakeskuksessa klo 15.30. Kaikkien sarjojen parhaat uimarit palkitaan. Kaikki osallistujat saavat muistomitalin loppuun suoritetusta uinnista.

  TURVALLISUUS

  Uintireitti kulkee lähellä saaren rantaa, joten uupumuksen sattuessa uimari voi nousta rantaan. Lisäksi uimareiden turvallisuutta varmistamassa on kajakkeja ja soutuveneitä sekä moottoriveneellä liikkuvat pintapelastajat, jotka kaikki auttavat uimareita tarpeen vaatiessa. Keskeyttäneen uimarin tulee ilmoittautua välittömästi kisakeskukseen

  Kaikki uimarit  osallistuvat uintiin omalla vastuulla.

  Jos kesken uinnin alkaa ukkostaa niin uimareiden turvallisuuden vuoksi uinti keskeytetään ja turvaveneet ohjaavat uimarit rantaan.

  AJANOTTO

  Uinnissa on käytössä sähköinen ajanotto. Jokainen uimari saa ajanottorannekkeen. Maalissa on leimauslaite, jonka vieressä ajanottoranneke on käytettävä maaliin tullessa. Rannekkeessa vilahtaa merkkivalo merkkinä leimauksen onnistumisesta. Maalipaikan lähellä on toimitsijoita, jotka keräävät rannekeet uimareilta heti maaliintulon jälkeen. Rannekkeessa oleva aika puretaan tietokoneelle kisakeskuksessa.

   


 •  


 •  

  AIKATAULU

  PäiväAikaAsia
  1.6.2018Ennakkoilmoittautuminen alkaa: Ilmoittautumismaksu 33 €
  16.7.2018Ilmoittautumismaksu 38 €
  22.7.2018Ennakkoilmoittautuminen päättyy
  ---
  29.7.201881. Viikinsaaren ympäriuinti
  10.001. laiva Viikinsaareen
  10.45Kisatoimisto avautuu Laukontorin rannassa ennakkoon ilmoittautuneita varten
  12.00Jälki-ilmoittautujat viimeistään klo 12 laivalla Viikinsaareen
  12.30Kisakeskus aukeaa Viikinsaaressa
  13.00Ennakkoon ilmoittautuneet viimeistään klo 13 laivalla Viikinsaareen
  14.00Ohjattu lammittely kisakeskuksessa
  14.15Kaikkien matkojen stratti
  15.30Palkintojen jako
  17.00Kisakeskus sulkeutuu


 •  

   

  Jos haluat lisätietoja tai sinulla on kysyttävää Viikinsaaren ympäriuintiin liittyen lähetä kysymyksesi sähköpostilla osoitteeseen viikinsaari(at)tatu.fi