Viikinsaari 2017

80. Viikinsaaren ympäriuinti suoritettiin 80 uimarin voimin hienossa kesäsäässä. Kiitokset kaikille osanottajille ja toimitsijoille. 

Tulokset löydät TÄSTÄ

Valokuvia tapahtumasta löydät TÄSTÄ


 • 80. Viikinsaaren ympäriuinti sunnuntaina 30.7.2017.

  Suomen vanhin avovesiuintitapahtuma, Viikinsaaren ympäriuinti, järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1919. Tänä vuonna saari kierretään jo 80. kerran._MG_2159

  Luonnonkaunis Viikinsaari tarjoaa tapahtumalle upeat puitteet. Viikinsaari sijaitsee Pyhäjärvessä Tampereen edustalla n. 20 minuutin laivamatkan päässä Tampereen keskustasta. Saaressa on myös tasokas ravintola ja kioski jotka palvelevat kilpailijoita ja katsojia kisojen ajan ja myös sen jälkeen.

  Uinnissa kärkiryhmä taistelee tosissaan voitosta mutta suurin IMG_0278osa uimareista tulee paikalle haastamaan itsensä ja nauttimaan avovesiuinnista kauniissa järvimaisemassa. Valittavana on kaksi matkaa: perinteinen Viikinsaaren ympäriuinti n. 2100m tai puolikas n. 800m. Puolikkaan voit suorittaa myös vesijuoksemalla.

  Uinnin jälkeen voi rauhassa nauttia saunasta ja kerrata uinnin tapahtumat kilpakumppaneiden kanssa.

  Tapahtuma käynnistyy Viikinsaaressa klo 12.30, jolloin Viikinsaaressa sijaitsevasta kisakansliasta voi noutaa uimalakin ja ajanottorannekkeen.  Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista klo 12.30 – 13.15 kisakansliassa. Kello 14.00 alkaa kaikille uimareille tarkoitettu yhteinen alkulämmittely. Varsinainen uinti starttaa klo 14.15

    • Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt. Paikanpäällä voi ilmoittautua sunnuntaina 30.7 Viikinsaaren kisakeskuksessa, kun tulee saareen klo 12 lähtevällä laivalla.


  VIIKINSAAREN YMPÄRIUINNIN SARJAT

  Viikinsaaren ympäriuinti
  Miehet
  Naiset
  Pojat (-03 synt. ja nuor.)
  Tytöt (-03 synt- ja nuor.)
  Miehet - märkäpuku
  Naiset - märkäpuku
  Viikinsaaren puolikas
  Miehet
  Naiset
  Pojat (-03 synt. ja nuor.)
  Tytöt (-03 synt- ja nuor.)

  Ilmoittaudu ennakkoon 23.7. mennessä.

  Ennakkoilmoittautumismaksuun sisältyy edestakainen Viikinsaaren laivamatka, joka erikseen ostettuna maksaa 12 €. Jälki-ilmoittautujat maksavat itse oman laivamatkansa.
  HUOM! TaTU:n jäsenille ennakkoilmoittautumisesta on 15€ alennus.

  Viikinsaaren ravintolassa on tarjolla myös mainio a la-carte menu.

  Kisatoimisto Laukontorin rannassa – ennakkoon ilmoittautuneet

  Sunnuntaina 30.7 kisatoimisto aukeaa Laukontorin alarannassa lähellä laivalaituria klo 11.00.  Jos olet ennakkoon ilmoittautunut, tule suoraan kisatoimistollamme ja saat Viikinsaaren ympäriuinnin rannekkeen ja vuorolipun laivaan. Samalla saat kisapussukan, joka sisältää ajanottorannekkeen ja uimalakin. Kätevää eikö vain?

  Jälki-ilmoittautuminen – maksu vain käteisellä

  Jälki-ilmoittautuminen mahdollista 30.7.2017 klo 12.30-13.15 Viikinsaaren kisakeskuksessa. Jälki-ilmoittautujien pitää tulla Viikinsaareen klo 12.00 lähtevällä laivalla. Jälki-ilmoittautujat maksavat itse oman laivamatkansa.

  Jos  ilmoittaudut vasta paikanpäällä, muista lunastaa laivalippu Hopealinjan lipputoimistosta alarannassa. Voit jo laivamatkan aikana täyttää osallistumislomakkeen ja palauttaa sen Viikinsaaressa saunarannassa olevaan kisatoimistoomme. Maksu tapahtuu käteisellä ja saat mukaasi kisapussukan.

  Muuta

  Hintaan sisältyy ohjattu alkulämmittely, uinti (sähköinen ajanotto), Viikinsaari-kisapussukka, uimalakki ja sauna.

  Kaikissa sarjoissa  paras palkitaan!

  Peruutukset

  Jos perut osallistumisesi 15.7.2017 mennessä, saat ilmoittautumismaksusi takaisin.


   


 •  

  SAAPUMINEN KISAPAIKALLE

  Laivat Vikinsaareen lähtevät Tampereen keskustassa sijaitsevan Laukontorin rannasta klo 12.00 alkaen tasatunnein. Paluu Viikinsaaresta aina puolelta.
  IMG_0185Sunnuntaina 30.7 kisatoimisto aukeaa Laukontorin alarannassa lähellä laivalaituria klo 11.00.  Jos olet ennakkoon ilmoittautunut, tule suoraan kisatoimistollamme ja saat Viikinsaaren ympäriuinnin rannekkeen ja vuorolipun laivaan. Samalla saat kisapussukan, joka sisältää ajanottorannekkeen ja uimalakin.

  Jos kuitenkin ilmoittaudut vasta paikanpäällä, muista lunastaa laivalippu Hopealinjan lipputoimistosta alarannassa. Voit jo laivamatkan aikana täyttää ilmoittautumislomakkeen ja palauttaa sen Viikinsaaressa saunarannassa olevaan kisatoimistoomme. Maksu tapahtuu käteisellä ja saat mukaasi kisapussukan.

  Tapahtuma Viikinsaaressa käynnistyy jo klo 12.30 ja kaikkien jälki-ilmoittautujien täytyy tulla saareen klo 12 laivalla aikataulun pitävyyden varmistamiseksi. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan Viikinsaaren kisakeskuksessa. Jälki-ilmoittautuminen maksettava käteisellä.

  Varsinainen kisakeskus sijaitsee Viikinsaaressa saunarannassa. Laivalaiturilta on opastus kisakeskukseen. Tullessasi kisakeskukseen ilmoittaudu kisakansliaan. Saat kisakassin joka sisältää numeroidun uimalakin ja ajanottorannekkeen sekä ajanottoon ja uintiin liittyvän tarkemman ohjeistuksen. Noudattamalla ohjetta varmistat että suorituksesi ajanotto tapahtuu oikein.

  VARUSTEIDEN VAIHTO

  Viikinsaaren saunan pukuhuoneet ovat uimareiden käytössä kisakeskuksessa. Miehille ja naisille on erilliset pukuhuoneet mutta löylyhuone on yhteinen, joten saunassa käytetään uima-asua. Varusteet voi jättää pukuhuoneisiin uinnin ajaksi. Arvotavarat voit jättää saamassasi numeroidussa kisakassissa erilliseen arvotavarasäilytykseen.
  Uinnin jälkeen uimarit voivat kylpeä Viikinsaaren saunassa ja vilvoitella Pyhäjärven aalloissa.

  ALKULÄMMITTELY

  Kaikille uimareille yhteinen alkulämmittely alkaa klo 14.00 kisakeskuksessa.

  UINTI

  Matkoina koko kierros n. 2100 metriä sekä puolikas n. 800 metriä. Myös vesijuoksijat ovat tervetulleita puolikkaalle. IMG_0286
  Koko kierroksen lähtö tapahtuu kisakeskuksesta Viikinsaaren saunarannasta klo 14.15. Puolikkaan lähtöpaikka on vierasvenesatamassa ja lähtöaika klo 14.15. Puolikkaan lähtöpaikalle on opasteet kisakeskuksesta ja opastettu siirtyminen alkulämmittelyn jälkeen.
  Uinti suoritetaan saari myötäpäivään kiertäen. Uinnin aikana on noudatettava turvaveneiden mahdollisesti antamia ohjeita. Molempien matkojen maali on kisakeskuksessa.

  UINNIN JÄLKEEN

  Noudata saamiasi ajanottoon liittyvä ohjeita maaliintulon suhteen. Näin varmistat ajanoton toimivuuden. Maaliin tultuasi siirry maalipaikan lähistöllä olevan toimitsijan luokse ja luovuta ajanottoranneke hänelle.

  PALKINTOJENJAKO

  Palkintojen jako tapahtuu kisakeskuksessa klo 15.30. Kaikkien sarjojen parhaat uimarit palkitaan. Kaikki osallistujat saavat kunniakirjan loppuun suoritetusta uinnista.

  TURVALLISUUS

  Uintireitti kulkee lähellä saaren rantaa, joten uupumuksen sattuessa uimari voi nousta rantaan. Lisäksi uimareiden turvallisuutta varmistamassa on kajakkeja ja soutuveneitä sekä moottoriveneellä liikkuvat pintapelastajat joka kaikki auttavat uimareita tarpeen vaatiessa. Keskeyttäneen uimarin tulee ilmoittautua välittömästi kisakeskukseen. Kaikki uimarit  osallistuvat uintiin omalla vastuulla.
  Jos kesken uinnin alkaa ukkostaa niin uimareiden turvallisuuden vuoksi uinti keskeytetään ja turvaveneet ohjaavat uimarit rantaan.

  AJANOTTO

  Uinnissa on käytössä sähköinen ajanotto. Jokainen uimari saa ranteeseensa ajanottorannekkeen. Maalissa on leimauslaite jonka vieressä ajanottoranneke on käytettävä maaliin tullessa. Rannekkeessa vilahtaa merkkivalo merkkinä leimauksen onnistumisesta. Maaliin tultuasi siirry maalipaikan lähistöllä olevan toimitsijan luokse ja luovuta ajanottoranneke hänelle. Ranneke toimitetaan kisakeskukseen jossa suoritusaika puretaan tietokoneelle.

   


 •  


 •  

  AIKATAULU

  PäiväAikaAsia
  1.6.2018Ennakkoilmoittautuminen alkaa: Ilmoittautumismaksu 33 €
  16.7.2018Ilmoittautumismaksu 38 €
  22.7.2018Ennakkoilmoittautuminen päättyy
  ---
  29.7.201881. Viikinsaaren ympäriuinti
  10.001. laiva Viikinsaareen
  10.45Kisatoimisto avautuu Laukontorin rannassa ennakkoon ilmoittautuneita varten
  12.00Jälki-ilmoittautujat viimeistään klo 12 laivalla Viikinsaareen
  12.30Kisakeskus aukeaa Viikinsaaressa
  13.00Ennakkoon ilmoittautuneet viimeistään klo 13 laivalla Viikinsaareen
  14.00Ohjattu lammittely kisakeskuksessa
  14.15Kaikkien matkojen stratti
  15.30Palkintojen jako
  17.00Kisakeskus sulkeutuu


 •  

   

  Jos haluat lisätietoja tai sinulla on kysyttävää Viikinsaaren ympäriuintiin liittyen lähetä kysymyksesi sähköpostilla osoitteeseen viikinsaari(at)tatu.fi