Viikinsaaren ympäriuinti 2014

77. Viikinsaaren ympäriuinti lauantaina 19.7.

Lue 77. Viikinsaaren ympäriuinnin tunnelmia
TULOKSET TÄÄLTÄ!

TaTU Tampereen järjestämä  77. perinteinen Viikinsaaren ympäriuinti starttaa lauantaina 19.7.2014 klo 12.30. Vaikka tapahtuma on perinteinen niin sisältö on kehittynyt entisestään.

Viikinsaari sijaitsee Pyhäjärvessä Tampereen edustalla n. 20 minuutin laivamatkan päässä Tampereen keskustasta. Uinnissa voit kilpailla muita vastaan, jolloin sähköinen tulospalvelu kertoo sijoituksesi.  Voit myös lähteä voittamaan itsesi ja nauttimaan uinnista. Uutena matkana tarjolla on Viikinsaaren puolikas (noin 800m), jonka toivomme tuovan avovesiuinnin pariin uusia rohkeita harrastajia.

Tapahtuma käynnistyy Viikinsaaressa jo klo 10.30, jolloin Viikinsaaressa sijaitsevasta kisakansliasta voi noutaa uimalakin ja ajanottorannekkeen. Paikalla on myös yhteistyökumppaneitamme erilaisten uintiin ja urheiluun liittyvien tieto- ja tuote-esittelyjen kera. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista klo 10.30-11.45. Kello 11.45 käynnistyy  kaikille uimareille tarkoitettu yhteinen alkulämmittely.

Tänä vuonna on tarjolla kaksi eri pituista matkaa

  • –  perinteinen Viikinsaaren ympäriuinti n. 2100 m
  • –  Viikinsaaren puolikas, n. 800 m , joko uiden tai vesijuosten

SONY DSCUinnit starttaavat klo 12.30. Aiemmasta poiketen maali sijaitsee Viikinsaaren uimarannalla, josta myös tapahtuu koko kierroksen lähtö . Puolikkaan lähtöpaikka on vierasvenelaiturilla. Tänä vuonna on ensimmäistä kertaa käytössä sähköinen ajanotto. Jokainen uimari saa ranteeseensa ajanottorannekkeen. Maallin tultaessa ranneke käytetään leimausulaitteen vieressä, jolloin maaliintuloaika tallentuu rannekeeseen.  Ranneke viedään kisakansliaan, jossa se luetaan tietokoneelle ja uintiaika tulostuu tulosluetteloon. Näin tulokset on saatavilla lähes reaaliaikaisesti.SONY DSC

Uimareiden turvallisuutta varmistamassa on kanootteja, soutuveneitä sekä moottoriveneellä liikkuvat pintapelastajat. Uintireitti kulkee koko ajan lähellä saaren rantaa, joten uupumuksen sattuessa  uimari voi nousta rantaan tai pyytää apua lähellä olevilta  melojilta tai soutajilta. Kaikki uimarit kuitenkin osallistuvat uintiin omalla vastuulla.

Uinnin jälkeen uimareiden käytettävissä on Viikinsaaren sauna. Saunan löylyhuone on yhteinen miehille ja naisille, joten saunassa tarvitaan uimapukua. Saunan yhteydessä on pukuhuoneet (miehet ja naiset erikseen) jossa voi vaihtaa varusteet ja säilyttää tavaroita uinnin aikana.

Osallistumismaksu ja ilmoitautuminen

Ennakkoilmoittautuminen 18.7.2014  klo 21.00 asti, hinta 20€.  TaTUn jäseniltä osallitumismaksu on 5€.

Kuitti ennakkomaksusta on oltava mukana Viikinsaaressa.

Ennakkoilmoittautuminen päättynyt, voit ilmoittautua kisapaikalla Viikinsaaressa.

Jälki-ilmoittatutuminen Viikinsaaressa kisakansliaan 19.7. klo 10.30-11.45., hinta 25€.

Hintaan sisältyy ohjattu alkulämmittely, uinti (sähköinen ajanotto), uimalakki, sauna ja pientä purtavaa uinnin jälkeen.

Sarjat

  • – Viikinsaaren ympäriuinti: miehet, naiset, tytöt (-99 ja nuoremmat), pojat (-98 ja nuoremmat), miehet-märkäpuku, naiset-märkäpuku, muut (esim. räpylät)
  • – Viikinsaaren puolikas: miehet, naiset, tytöt (-99 ja nuoremmat), pojat (-98 ja nuoremmat), vesijuoksijat, muut (esim. räpylät tai märkäpuku puolikkaalla)

Kuljetus

Laiva Viikinsaareen lähtee Laukontorilta tasatunnein. Paluu Viikinsaaresta lähtee aina puolelta. Edestakainen laivamatka Viikinsaareen maksaa uintiin osallistuvilta 10€. Tule klo 10.00 laivalla jos aiot jälki-ilmoittautua. Klo 11.00 laivalla ehtii mukaan jos on ennakkoilmoitatutunut.

Lisätietoja tarvittaessa: Kati Kukkonen, kati.kukkonen@tatu.fi