Kurssit

Avaa tästä Harrasteuinnin lukujärjestys


 • Vauvauintiryhmät järjestetään Tampereella sekä Ylöjärvellä ja kaikki uintipaikat täyttävät Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton turvallisen vauvauintipaikan vaatimukset. Katso lisätietoja uintipaikoista täältä. Uintipaikat
  Ohjaajina toimivat kokeneet Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton vauvauintikoulutuksen käyneet ohjaajat.

  Vauvauinti

  Vauvauinti on vauvaikäisen (3-9 kk) lapsen ja hänen vanhempiensa yhteinen leikki- ja touhuhetki lämpöisessä vedessä. Tarkoituksena on totuttaa vauva ja hänen vanhempansa vesielementtiin etenemällä vauvan ehdoilla ja pyrkimällä seuraamaan vauvan motoriikan kehitystä. Opetus tapahtuu Tampereen parhaissa vauvauintipaikossa kokeneiden ohjaajien toimesta.


  Jatkavat vauvat

  Suositeltava ikä jatkaviin vauvoihin on 9 kk – 1,5 vuotta. Uinnin aikana hyödynnetään vauvauinnissa opittua sukellustaitoa ja lisäksi opetellaan uusia sukelluksia ja tasapainoilua. Vauvauinnin käyminen EI ole edellytyksenä osallistumiselle. Opetus tapahtuu Tampereen parhaissa vauvauintipaikoissa kokeneiden ohjaajien toimesta.


 • Taaperouinti

  Taaperouinti on suunnattu 1,5 – 3 vuoden ikäisille lapsille. Uinnissa hyödynnetään vauvauinnissa opittua sukellustaitoa, joka on muuttunut pikku hiljaa opituksi taidoksi pidättää hengitystä tai puhaltaa ilmaa ulos sukelluksen aikana. Ryhmään voi osallistua, vaikka vauvauintia ei olisi käynyt. Harjoitellaan leikkien ja laulaen oman aikuisen kanssa.


 • Perheuinti

  Perheuinti on kahden lapsen ja kahden vanhemman yhteinen uinti- ja leikkihetki. Lapset voivat olla iältään 3:sta kuukaudesta 6-vuotiaaseen. Tarkoituksena on totuttaa lapsi vesielementtiin lapsen ikä ja taso huomioiden. Ohjaaja eriyttää opetusta, jolloin kaikki lapset saavat ohjeita omaan tasoon nähden. Isoimmille lapsille opetetaan tason mukaan uinnin alkeita/uintilajeja. Vauvauinnin aloittamiseen ei ole enää ns. yläikärajaa, vaan vauva voi aloittaa minkä ikäisenä vaan (kunhan on täyttänyt 3kk & painaa vähintään viisi kiloa). Perheuinnissa perheitä on maksimissaan viisi altaassa samaan aikaan.


 • Lapsi-vanhempi ryhmä

  Ryhmä on suunnattu 3-4-vuotiaille lapsille sekä heidän vanhemmalleen. Ryhmässä harjoitellaan veteen puhaltamista, kasvojen laittamista veteen, sukeltamista, reunalta hyppäämistä, kelluntoja, liukuja ja uinnin alkeita. Ryhmässä edetään leikin kautta. Ohjaaja eriyttää tarvittaessa toimintaa, joten ryhmään sisäiset tasoerot eivät haittaa. Tavoitteena oppia sukeltamaan, kellumaan ja liukumaan. Hyvä ryhmä ensimmäiseksi uintiharrastukseksi lapsille, sekä loistava mahdollisuus jatkaa lapsen ja vanhemman yhteistä harrastusta Taaperot -ryhmän jälkeen.


 • Vesikirppu

  Vesikirppu on suunnattu 3-5-vuotiaille uimataidottomille lapsille. Ryhmässä harjoitellaan mm. veteen puhaltamista, suun kastamista veteen, kelluntoja, hyppyjä altaan reunalta sekä uintipotkuja. Tavoitteena on totuttaa lapsi veteen ja opettaa toimimaan vedessä. Jos lapsi on vielä kiinni aikuisessa, kannattaa aloittaa lapsi-vanhempi -ryhmistä veteen totuttelu.


  Vesikilpikonna

  Vesikilpikonna on suunnattu 5-7-vuotiaille lapsille. Ryhmässä harjoitellaan mm. veteen puhaltamista, sukeltamista, kelluntoja, liukuja, hyppyjä veteen ja etenemistä vatsallaan sekä selällään. Tavoitteena on oppia etenemään vatsallaan ja selällään. Ryhmä on luontainen jatkumo vesikirppu-ryhmälle. Reipas 5-7 vuotias lapsi, joka on tottunut veteen, voi hyvin aloittaa uintiharrastuksen tässä ryhmässä.


  Vesimyyrä

  Vesimyyrä on suunnattu 5-7 -vuotiaille lapsille, jotka ovat rohkeita vedessä. Ryhmässä harjoitellaan puhaltamaan nenän ja suun kautta veteen, etenemään pinnalla, vartalonhallintaa, esineen sukeltamista pohjasta, erilaisia liukuja, kelluntoja, käsinseisontaa, hyppyjä uintisyvyiseen veteen, pallon kuljettamista uiden, uintipotkuja sekä haiuintia. Ryhmä on luontainen jatkumo Vesikilpikonnille, mutta vesikilpikonna -ryhmän käyntiä ei vaadita. Lasten olisi kuitenkin hyvä osata vesikilpikonnissa opetettavat asiat.


 • EasySwim

  Easyswim IIA

  EasySwim on moderni tapa opettaa lapset uimaan. EasySwim-metodia on kehitetty Hollannissa jo yli 15 vuoden ajan ja tällä hetkellä yli 20 000 lasta oppii vuosittain Hollannissa uimaan sen avulla. EasySwim-uimakoulussa tavoitetaso on asetettu korkealle ja metodi tähtää sekä huomattavan hyvään uimataitoon että myös vesiturvallisuuteen. Uimakoulu valmistaa lasta toimimaan oikein ja hätääntymättä myös yllättävissä tilanteissa, kuten veneestä veteen pudotessa. TaTU aloitti vuonna 2011 EasySwim-uimakoulut ensimmäisenä Suomessa.

  EasySwim-uimakoulussa kaikki opetus tapahtuu syvässä altaassa 10 lapsen ryhmissä. Lapsilla on päällään kellukepuku, jonka avulla he jaksavat aktiivisesti harjoitella uintia koko tunnin ajan. Puku otetaan jokaisella tunnilla hetkeksi pois päältä ja lasten kehittyessä puku jää pikkuhiljaa pienempään rooliin. Yksittäiset tunnit seurailevat tarkasti Hollannissa laadittua tuntisuunnitelmaa. Tuntisuunnitelma perustuu pienryhmätoimintaan, kuvallisiin tehtäväkortteihin, hauskoihin ja leikinomaisiin tehtäviin, ja hyödyntää lasten luonnollista uteliaisuutta uuden tutkimiseen ja kokeilemiseen.

  EASYSWIM PRO JACKET UIMAPUKU

  EasySwim ryhmissä opetus perustuu kelluttavaan uimapukuun. Jokaisen tulee itse hankkia puku lapselle ennen ensimmäistä uintikertaa. Ilman pukua opetukseen EI voi osallistua. Swimshopin verkkokaupasta löydätte lisätietoja, mm. kokotaulukon, puvuista. Tilatkaa puku hyvissä ajoin ennen kurssin alkua. Voitte tilata puvun Swimshopin verkkokaupasta

  Lapsen yksilöllisestä oppimistahdista riippuen EasySwim-uimakoulu kestää 40-60 uimakoulukertaa, jonka jälkeen lapsi suorittaa EasySwim Diplomin. Diplomin suoritettuaan lapsella on riittävät taidot jatkaa TaTU:n seuraaviin uintiryhmiin.

  Lisäinfoa: http://easyswim.com/fi

  EasySwim Survival

  EasySwim Survival -kurssi on tarkoitettu 3-4 –vuotiaille lapsille. Kurssilla tutustutaan veteen ja harjoitellaan, vedessä selviämistä ja sieltä pois pääsemistä. Tämä on varsinainen EasySwim2pikkuvesipedon vesiturvallisuuskurssi! Kurssilla ollaan alusta alkaen pääasiassa tai kokonaan syvässä altaassa EasySwim Pro Jacket –uimaopetuspukujen avulla. Puku ja opettaja luovat lapsella turvallisuuden tunteen vedessä. Siten lapsi uskaltaa kokeilla ja sitä kautta oppia uusia asioita. Syvässä vedessä lapsi oppii tuntemaan veden paremmin, joka nopeuttaa uinninoppimista myöhemmin EasySwim Advenced -kurssilla. Pienryhmässä lapsi tuntee olonsa turvallisemmaksi, oppii muilta enemmän ja sitoutuu ryhmään paremmin kuin isoissa ryhmissä. Ryhmä on hyvä aloituspaikka reippaille veteen tottuneille lapsille, jotka pystyvät jo olemaan erillään vanhemmistaan. Jos lapsi on vielä kiinni vanhemmissa, suositellaan aloitusryhmäksi lapsi-vanhempi -ryhmää.


  EasySwim Advanced

  TaTU-nallen uimakoulutEasyswim advanced on luontainen jatkumo Easyswim survival -ryhmälle. Mukaan voi kuitenkin tulla ilman survival -ryhmän käyntiä, tällöin lapsen tulisi olla reipas ja pärjätä omin avuin pieni hetki syvässä vedessä. Ryhmä on tarkoitettu 5-7 vuotiaille lapsille, jotka ovat reippaita ja vesirohkeita.

  Lisäinfoa: http://easyswim.com/fi

 • Uimarikoulu

  EasySwim Advanced-kurssin suoritettuaan lapsi on valmis siirtymään IMG_5669Uimarikouluun. Opetus perustuu edelleen vahvasti EasySwim-menetelmiin, mutta mukaan otetaan myös uintitekniikoiden alkeiden opettelua. Pääasia on kuitenkin lasten viihtyminen ja uinnista iloitseminen.

  Uimarikouluun voi tulla myös vesimyyrä -ryhmän jälkeen, tai uimarikoulusta voi myös aloittaa uintiharrastuksen, mikäli lapsi osaa uida 25m sekä vatsallaan että selällään. Myös sukeltaminen pohjaa kohti, ja hypyt altaan reunalta veteen olisi hyvä uskaltaa tehdä.

 • Kilpauintikoulu

  Ryhmä on tarkoitettu Uimarikoulun jatkeeksi askeleena lähemmäksi kilpauintiryhmiä. Kurssilla harjoitellaan kilpauintitekniikoita startteja ja käännöksiä. Ryhmäläisten on myös mahdollista osallistua paikallisiin pieniin kilpailuihin.

 • Nuorten Harrasteryhmä

  Harrasteryhmä on suunnattu nuorille, jotka pystyvät uimaan sekä mahallaan että selällään vähintään 50 metriä yhtäjaksoisesti. Ryhmässä hiotaan uintityylejä paremmaksi sekä harjoitellaan starttihyppyjä ja käännöksiä. Kurssi on hyvä mahdollisuus kohottaa kuntoa, mutta toimii myös hyvänä tukena toisen lajin harjoituksille.


  Nuorten Reeniryhmä

  Reeniryhmä on suunnattu nuorille, jotka osaavat jo alkeet jokaisesta uintilajista (50 metriä rintauinti, vapaauinti ja selkäuinti, sekä perhosuinnin alkeet). Ryhmässä hiotaan uintityylejä paremmaksi sekä harjoitellaan starttihyppyjä ja käännöksiä. Kurssi on hyvä mahdollisuus kohottaa kuntoa, mutta toimii myös hyvänä tukena toisen lajin harjoituksille. Reeniryhmissä on mahdollisuus kahteen (2) harjoituskertaan viikossa.

 • Temppukoulu

  Ryhmä on suunnattu 7-10 vuotiaille lapsille, jotka osaavat uida vähintään 25 metriä. Temppukoulu on sekoitus TaTU: uimarikoulua ja Liikuntakeskus Hipan parkouria. Parkour on laji, jossa pyritään sulavaan ja nopeaan liikkumiseen paikasta toiseen. Aloittelijat ja edistyneemmät lapset voivat harjoitella tunnilla samaan aikaan. Tunneilla harjoitellaan parkourin ja uinnin peruselementtejä, hypitään, ohitetaan ja ylitetään esteitä sekä harjoitellaan akrobatiaa, sekä kuivalla maalla että vedessä. Temppukoulu kehittää tasapainoa, liikkuvuutta, voimaa, tarkkuutta, koordinaatiota ja kehonhallintaa sekä kasvattaa itseluottamusta.

  Uintitunti on Sunnuntaisin klo 12.30 – 13.15 tai 13.20 – 14.05 Tampereen portilla ja Parkour Keskiviikkoisin klo 18.30 – 19.15 Liikuntakeskus Hipassa.


  Puuharyhmä

  Ryhmä on suunnattu 4-7 vuotiaille lapsille, sekä heidän vanhemmilleen. Puuharyhmä on sekoitus TaTU:n Lapsi-vanhempiryhmistä ja Liikuntakeskus Hipan Nallepainista. Ryhmässä edetään leikin kautta. Ohjaaja eriyttää tarvittaessa toimintaa, joten ryhmään sisäiset tasoerot eivät haittaa. Lapset ja vanhemmat touhuavat turvallisesti yhdessä. Naurupyrskähdykset, yhdessä touhuaminen ja pienet onnistumiset uusissa haasteissa tuovat iloa kaikille perheille sopivaan liikuntaharrastukseen. Ryhmässä harjoitellaan veteen puhaltamista, kasvojen laittamista veteen, sukeltamista, reunalta hyppäämistä, kelluntoja, liukuja, tasapainoa, nopeutta, ketteryyttä ja voimaa. Ryhmässä toimiminen ja yhteistyökyky on myös keskeisenä teemana tuntien aikana.

  Uinti tunti on maanantaisin klo 16.30 – 17.00 Tampereen Portilla ja Nallepaini Perjantaisin klo 16.45 – 17.30 Liikuntakeskus Hipassa

 • Aikuisten tekniikkaryhmä

  Aikuisten tekniikkaryhmä on suunnattu yli 18-vuotiaille uimataidon omaaville aikuisille. On hyvä pystyä uimaan yhtäjaksoisesti ainakin 100 metriä. Ryhmässä harjoitellaan vapaa-, selkä- ja rintauinnin tekniikoita, sekä jokaisen lajin käännöksiä. Tavoitteena on saada uinnista sujuvampaa ja taloudellisempaa.