Testaa älylättärit

MadWave Challenge kilpailujen yhteydessä Tampereella on mahdollista saada uintiin uutta näkökulmaa Älylättäri mittauksen avulla. Älylättäri on voimamittari ja liikeanturi samassa paketissa. Uimari näkee ensimmäistä kertaa oman liikkeensä niin kuin se tapahtuu: voima ja siitä seuraava liike. Voiman näkeminen auttaa erityisesti uimaria hahmottamaan omaa liikettään vedessä.

Älylättäri on suomalainen innovaatio, joka on saanut kansainvälisestikin hyvän vastaanoton. Käyttäjiä on tällä hetkellä kaikilla aikavyöhykkeillä. Käyttäjien joukossa on eri tasoisia uimareita: maailmanmestareita, juniori joukkueita sekä harrastelija triathlonisteja.

Kilpailujen yhteydessä pidetään 2 lyhyttä luentoa, joissa kerrotaan voiman käytöstä uinnissa ja Älylättäri datan käytöstä päivittäisvalmennuksen tukena. Luennot ovat käytännön läheisiä ja tarkoitettu sekä valmentajille, uimareille että vanhemmille. Luennot pidetään 11:30 -12:00 ja 16:30-17:00 uimahallin (maksuton)

Älylättäriä pääsee käytännössä kokeilemaan veryttelyaltaalla varaamalla alla olevan linkin takaa ajan 20min mittaukseen. Mittauksen hinta on 20eur ja maksu suoritetaan käteisellä kilpailukansliaan.

https://doodle.com/poll/zqghigrhurkq3b66

Mittaus tehdään uimalla Älylättärit kädessä 50m (vaihtoehtoisesti 2x25m kahta eri nopeutta). Välittömästi uintinsa jälkeen uimari saa palautteen:
voiman suuntauksesta ja ajoituksesta vedon aikana
oikean ja vasemman käden symmetriasta
50m mittaus tekee näkyväksi erot altaanmittojen välillä
2x25m mittaus tekee näkyväksi mitä uimari muuttaa uinnissaan pyrkiessään lisäämään nopeutta
käytännön vinkkejä kuinka havaittuja asioita on koettu parhaaksi työstää
Uimarille luodaan oma tili jonne mittaukset tallentuvat ja josta hän jälkikäteen pääsee tarkastelemaan uintejaan. Laittakaa varauksen yhteyteen sähköpostiosoite jolle tili luodaan.