TaTU Tampere

TaTU Tampere ry on vuonna 1919 perustettu, vanhin edelleen toimiva tamperelainen kilpauintiseura. Seuran alkuperäinen nimi on Tampereen Työväen Uimarit. Vuonna 2013 seuran nimi vaihtui TaTU Tampereeksi.

TaTU:n missio on olla

“Kilpauintiseura,
johon halutaan liittyä ja joka turvaa yksilölle mahdollisuuden kehittyä ja osallistua”

TaTU:ssa voi harrastaa uintia kaiken ikäisenä ja monella tasolla. Seuran toiminnan keskipisteessä on kilpauinti ja tavoitteena on olla kansallisesti Suomen kuuden parhaiten menestyneen uimaseuran joukossa, sekä kasvattaa ja valmentaa kansainvälisen tason uintimenestyjiä. Tavoitteeseen päästäkseen TaTU panostaa valmentajien koulutukseen ja tarjoaa erittäin laadukasta valmennusta kaikilla ryhmätasoilla.

Seurassa on lähes 400 jäsentä. Uintikauden 2013 alussa lisenssiuimareita oli n. 120. Uinnin lisäksi TaTU:n lajivalikoimaan kuuluu myös vesipallo.

Valmennuksesta vastaavat päätoimiset päävalmentaja ja valmennuskoordinaattori. Heidän lisäkseen valmennukseen osallistuu lähes 20 koulutettua vapaaehtoisvalmentajaa. Seuran talous-ja jäsenasioita hoitaa hallintopäällikkö.

TaTU on  Suomen Uimaliiton, HLU:n ja TUL:n jäsenseura. Lisäksi seura toimii Tampereen Uinnin Tuki ry:ssä  yhdessä Uinti Tampereen kanssa.