Pynsän olympialaiset

Pynsän olympialaiset ovat Tampereen Uinnin Tuen keväisin järjestämä epävirallinen _MG_6464kilpailutapahtuma niille aloitteleville uimareille, joilla ei vielä ole Uimaliiton kilpailulisenssiä. Ne ovat Tina-uintien tapaan paikallinen, epävirallinen kilpailutapahtuma, joissa pienet uimarinalut pääsevät harjoittelemaan kilpailukäytäntöjä turvallisessa ympäristössä.

Pynsän olympialaisissa tärkeintä ei ole kilpailu muita uimareita vastaan vaan oman jännityksen voittaminen osallistumalla ja kilpailurutiinin kerääminen. Kilpailuissa järjestelyt toimivat kuten missä tahansa kilpailuissa, mutta ilmapiiri on leppoisa ja leikkimielinen, eivätkä tuomarit ole kovin tiukkoja, vaan antavat palautetta uimareille, valmentajille ja miksei myös kannustajille kilpailukäyttäytymisestä.

Tällä hetkellä kilpailut järjestetään keväisin Kalevan uimahallissa 25 m altaassa. Alun perin kilpailut pidettiin nimensä mukaisesti Pyynikin uimahallissa, mutta Pynsän remontin myötä kilpailut siirrettiin Kalevaan, jotta mukava kilpailutapahtuma saadaan pidettyä myös jatkossa. Kilpailuihin lapsiaan tuovat vanhemmat toimivat kilpailuissa ajanottajina, joten Pynsän olympialaiset toimivat tärkeänä harjoittelukilpailuna myös innokkaille toimitsijoille, joita seura tarvitsee vuoden mittaan eri kilpailuissa.