Kilpailutoiminta

Uintikilpailujen järjestäminen on tärkeä osa uintiseuran toimintaa. Paikalliset uintikilpailut antavat seuran uimareille mahdollisuuden kilpailla omalla paikkakunnalla. TaTU järjestää kansallisia kilpailuja, epävirallisia omia uintikilpailuja sekä avovesiuintitapahtumia.

Kansalliset ja kansainväliset kilpailut.

TaTU järjestää vuosittain kahdet kansalliset uintikilpailut: Martti Ollgren -uinnit järjestetään syyskuussa ja toiset uintikilpailut tammikuussa. Perinteiset Martti Ollgren -uinnit on järjestetty jo vuodesta 1985 asti. Muistouinnit nimettiin edesmenneen seuran pitkäaikaisen jäsenen ja kunniapuheenjohtajan mukaan.

Lisäksi seuramme järjestää  kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja Tampereen Uinnin Tuen jäsenenä yhdessä Uinti Tampereen (Uita) kanssa, mm. Tampereen avoimet mestaruusuinnit toukokuussa.  Uinnin Tuki järjestää myös pienempiä paikallisia aluekilpailuja lähinnä tamperelaisille uimareille.

Kaikki yllämainitut uintikilpailut järjestetään Suomen Uimaliiton luvalla ja niissä saavutettavat tulokset ovat virallisia.

Epäviralliset kilpailut

Tina-uinnit ovat seuran perinteiset, epäviralliset uintikilpailut, jotka järjestetään vuodenvaihteen tienoilla. Tina-uinnit sopivat erinomaisesti pienten uimareiden ensimmäisiksi kilpailuiksi. Lue lisää Tina-uinneista täältä.

Pynsän olympialaiset ovat Tampereen Uinnin Tuen keväisin järjestämä epävirallinen kilpailutapahtuma niille uimareille, joilla ei vielä ole uimaliiton kilpailulisenssiä. Ne ovat Tina-uintien tapaan paikallinen, epävirallinen kilpailutapahtuma. Lue lisää Pynsän olympialaisista täältä.

Avovesitapahtumat

Viikinsaaren ympäriuinti on Suomen vanhin avovesiuintitapahtuma. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1919 ja vuonna 2014 Viikinsaari kierrettiin 77. kerran. Viikinsaaren ympäriuinti järjestetään perinteisesti heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Ympäriuinnissa uitava matka on noin 2100 m.  Lue lisää Viikinsaaren ympäriuinnista täältä.

Poiju-uinti on toinen TaTUn järjestämä perinteinen avovesiuintitapahtuma. Poiju-uinti järjestetään elokuun ensimäisen tai toisen viikon perjantaina tai lauantaina Rauhaniemen kansankylpylässä. Tapahtumassa uidaan Rauhaniemen edustalla noin 700 metrin pituinen matka. Osallistujlle tarjolla kunniakirja, mehua ja makkaraa ja makoisat löylyt Rauhaniemen saunassa.