Valmentajat

Sähköpostien muoto: etunimi.sukunimi@tatu.fi


Heikki Mäihäniemi

Valmennuskoordinaattori Heikki Mäihäniemi

Ryhmät:

Uintiurani olen aloittanut 1990 Valkeakosken Uimaseurassa. Muutin Tampereelle vuonna 1999 ja liityin silloiseen Tampereen Uimaseuraan. Kilpauintiurani kohokohta on ollut 2002 Berliinin EM-uinnit. Uintiurani päätin 2006 ja siirryin lähes heti valmentajaksi. Valmistuin ammattivalmentajaksi Varalasta vuonna 2010. Syksyllä 2012 koitti toinen uintimaailmani kohokohta aloittaessani päätoimisena TaTU:n valmennuskoordinaattorina.

Valmentajana vaadin uimarilta paljon saavuttaaksemme yhdessä määritellyt tavoitteet. Ennen kaikkea tahdon että uimari itse ymmärtää vaadittujen asioiden merkityksen.

Soittoajat ke, to ja pe klo 12-15, toimistoaika ti 16.30-18.00, vapaapäivät ma ja su
puh: 045 134 6340
email: heikki.maihaniemi

Jännes

Päävalmentaja Jere Jännes

Ryhmät: R1 ja R2

Reilusta kolmestakymmenestä elinvuodestani olen ollut uimarina ja uintivalmentajana reilusti yli 20 vuotta. TaUS:n kasvattina olen vielä melko tuore kasvo punapaidoissa. Uintipiireissä olen tunnettu intohimoisuudesta ja omistautumisesta lajia kohtaan. Valmennusfilosofiani perustuu vahvan perustyön tekemiseen sekä uimareiden kohtaamiseen yksilöinä. Valmennuksen lisäksi yritän harrastaa urheilua sekä löytää aikaa kotielämälle.

Soittoajat ma-to 10-14,
vapaapäivät pe ja la
puh: 040 840 3510
email: jere.jannes

reeta

Nuorten valmennuspäällikkö Reeta Keisala

Ryhmät: R3-R9, Kuivaharjoittelu

Uimahalliurani alkoi pikkunaperona Vaasan uimahallissa, eikä päätepistettä ole näkyvissä. Kiinnostus valmentamista kohtaan heräsi lukioikäisenä oman uintiurani ohessa, ja vei minut opiskelemaan valmennusta Suomen Urheiluopistolle Vierumäelle. Valmistuin toukokuussa 2015 tutkintonimikkeellä liikunnanohjaaja amk, IV-tasoisen valmentajan paperit kourassa. Uskon että lasten ja nuorten valmentajan on tärkeää osata rakentaa motivoiva ja kehitystä tukeva toimintaympäristö, jossa uimarit huomioidaan ja kohdataan omina persoonina. Uintivalmennusfilosofiani pohjautuu vahvasti perustaitojen hallintaan sekä altaassa että altaan ulkopuolella – Hyvän pohjan päälle on helppo rakentaa uutta ja muokata vanhaa. Töiden ohessa opiskelen fysioterapeutiksi, ja jäljelle jäävällä ajalla pyrin liikkumaan itse monipuolisesti, erityisesti kuntosalilla painojen heiluttelu on mieleistä puuhaa.

Soittoajat ti klo 18-20 , toimistoaika , vapaapäivät su ja ma
puh: 045 897 7721
email: reeta.keisala

Susanna Kinnunen

Harrasteuinnin koordinaattori Susanna Kinnunen

Ryhmät: Vauvauinti, easyswim, uimarikoulu ja kilpauintikoulu sekä nallepaini

Olen ohjannut lasten liikuntaa monipuolisesti viimeiset 12 vuotta. Ohjauskokemusta on uinnin lisäksi kertynyt koripallon valmennuksesta sekä temppukoulujen, telinevoimistelun ja salibandyn ohjaamisesta. Uinnin ohjaus eri ikäisille lapsille on ollut osana elämää viimeisen seitsämän vuoden ajan. Tästä syksystä lähtien myös nuorimpien kilpauimareiden valmennus on ollut osana työnkuvaa, joten uinnin parissa työskentelylle ei loppua näy . Olen valmistunut liikunnanohjaajaksi kolme vuotta sitten, mikä selittääkin monipuolisen tekemisen lasten liikunnan parissa. Nykyään valmennuksen lisäksi ohjaan seurassamme uimarin alkuja EasySwim ja Uimarikoulu ryhmissä, sekä nallepainia kuivalla maalla.

Soittoajat ma-pe 12-15, toimistoaika ke 14:00-16:00, vapaapäivät la ja su
puh: 045 6025330
email: susanna.kinnunen

anu

Valmentaja Anu Saarinen

Ryhmät: R1

Olen ollut uinnin parissa yli 25 vuotta. Pitkää uintiuraani voidaan luonnehtia menestyksekkääksi, kohokohtia ovat olleet EM edustukset sekä SE 200m perhosuinnissa. Suomen lisäksi olen harjoitellut Yhdysvalloissa ja Hollannissa. Valmentamisen aloitin 2007. Valmentajana haluan haastaa urheilijoita ylittämään itsensä heidän omien tavoitteidensa mukaan. Uskon vahvaan perustyöhön monipuolisuutta unohtamatta. Positiivisuus, avoimuus ja toimiva keskusteluyhteys ovat hyvän urheilija-valmentajasuhteen keskiössä.

Uinnin ulkopuolella koulutustaustani on MScBA ja työskentelen projektipäällikkönä. Omasta kunnostani pidän huolta harrastamalla CrossFitia Suomen kärjen tuntumassa.

puh: 040 566 6739
email: anu.saarinen

Harri Varjoranta

Valmentaja Harri Varjoranta

Ryhmät: R1 ja R3, akatemian aamuvalmennus

Oma uintiura käynnistyi vuonna 1975 Pyynikin uimahallissa. Kilpailukaste tapahtui jo syksyllä samaisessa hallissa, 100 m vu aikaan 1.42,7. Kilpauinti päättyi 1989, mutta kipinä uintiurheiluun jäi ja jatkui myöhemmin valmennustehtävissä. Valmentajan tärkein tehtävä on ohjata, tukea ja auttaa uimaria kehittymään. Uimari asettaa itselleen tavoitteen ja valmentajan määrittää tien kohti tavoitetta. Valmentajana 3 tärkeää pointtia: harjoittelun ja levon oikea suhde, nousujohteisuus ja yksilön harjoitusvaikutuksen kehittäminen.

puh: 041 3651725
email: harri.varjoranta

Matti Parikka

Valmentaja Matti Parikka

Ryhmät: Tauolla

Olen kohta kaksikymmentä vuotta TaTU:n paitaa uintikisoissa ylläni pitänyt uintivalmentaja jonka kantavina arvoina ovat avoimuus, peräksiantamattomuus ja rakkaus lajiin. Tärkeän harrastuksen ulkopuolella toimin rakennusalan asiantuntijatehtävissä.

puh: 040 717 9892
email: matti.parikka

 


Mäki

Valmentaja Kaisa Mäki

Ryhmät: R2

10 vuotta kestänyt uintiurani päättyi kesällä 2013 ja aloitin valmentamisen elokuussa. Tarkoitus on tuoda naisnäkökulmaa muuten melko miesvaltaiseen TaTU:n valmennuskaartiin. Valmentamisen lisäksi opiskelen röntgenhoitajaksi TAMKissa ja työskentelen allasvalvojana Kylpylähotelli Rantasipi Edenissä.

puh: 040 068 6338
email: kaisa.maki

Belaic

Valmentaja Tina Belaic

Ryhmät: R2

Entinen menestynyt keihäänheittäjä joka rakastaa urheilua ja valmentamista. Uinnin parissa olen ollut mukana vuodesta 2009 kun vanhin poikani aloitti kilpauinnin.
Koulutus:Uimaliiton I- ja II-tason valmentajakoulutus

puh: 040 868 1399
email: tina.belaic

Koskinen

Valmentaja Samuli Koskinen

Ryhmät: R3

Olen 24-vuotias urheilumies henkeen ja vereen. Uintiurheilu vei mukanaan vuonna 2000, kun ilmestyin altaille uimarina ensi kertaa ja sillä tiellä ollaan edelleen. Uintiurani jälkeen olen ehtinyt toimia valmentajana 7 vuotta, joista suurimman osan Rollo-ikäisten uimareiden parissa. Altaan ulkopuolella opiskelen matematiikkaa yliopistossa ja harrastan urheilua monessa muodossa. Seuran moton mukaisesti kovalla tahdolla päästään koviin tuloksiin.

puh: 040 548 4341
email: samuli.koskinen

dummy_male_front

Valmentaja Nico Ylirönni

Ryhmät: R3

Moro! Meikä on 22-vuotias teekkari Tampereelta. Uintia on tullut harrastettua useampi vuosi, mutta nykyään viihdyn altaan reunalla jakamassa viisauksiani nuoremmille. Uimareilta toivoin urheiluun sitoutumista ja itsensä haastamista. Näiden toteutuessa voidaan tehdä mieluisat ja tehokkaat reenit.

puh: 0400 623081
email:

jimmy

Valmentaja Jimmy Nyberg

Ryhmät: 3 (armeijassa)

Olen hetkisitten uintiurani lopettanut nuorimies. Olen rento, mutta haluan silti haastaa itseäni sekä uimareita parempiin suorituksiin. Entisenä uimarina minulla on kyky nähdä uimareiden selityksien taakse.

puh:  044 0260 600
email:

dummy_male_front

Valmentaja Juho Järvinen

Ryhmät: R3

Olen 21-vuotias entinen uimari. Oma uintiura päättyi aikoinaan loukkaantumiseen. Muutaman vuoden tauon jälkeen palasin kuitenkin takaisin lajin pariin. Tällä kertaa tosin altaan reunalle jakamaan tietotaitojani urheilun saralta.

puh: 044 9770 094
email:

dummy_male_front

Valmentaja Tommi Nisula

Ryhmät: R4

Olen Hämeenlinnan uimaseuran kasvatti, jossa uin 21-vuotiaaksi asti ennen siirtymistä Tampereelle opiskelemaan ja TaTUn riveihin harjoittelemaan sekä myöhemmin myös valmentamaan. 14 vuotta kestäneen uintiurani ja 13 vuoden valmennusajaltani pyrin jakamaan uimareille tietoa ja taitoja kokemuspohjalta, jonka lisäksi olen pitänyt valmennusosaamistani ajantasalla koulutuksia käymällä sekä kirjallisuutta lukemalla. Valmennuksessa korostuu jokaisen huomioiminen yksilönä unohtamatta yhtenäisessä ryhmässä tekemisen tärkeyttä ja motivoivaa harjoitusympäristöä. Valmentamisen ohella harrastelen kuntosalilla käyntiä ja ajoittain minut voi bongata altaastakin.

puh: 040 517 9656
email: tommi.nisula

Lepola

Valmentaja Jiri Lepola

Ryhmät: R4

Olen oman menestyksekkään uintiurani jälkeen ehtinyt valmentamaan yli kymmenen vuotta TaTU:n uimareita sekä Paralympiajoukkuetta 2004 Paralympialaisissa. Olen toiminut myös Tampereen Urheiluakatemian uintivalmentajana. Olen pahan näköinen, mutta hyvätapainen, joten minua ei tarvitse pelätä kohdatessa!

puh: 050 569 6238
email:

Järvinen

Valmentaja Oona Järvinen

Ryhmät: R4

Aloitin valmentamisen 2013 keväällä lopetettuani itse uinnin. Harrastin uintia 9 vuotta. Olen käynyt Taso I valmentaja koulutuksen sekä Nallepaini, Nassikkapaini ja Easy swim koulutukset. Aloitan taso II valmentaja koulutuksen tänä syksynä (2015). Valmistuin lukiosta keväällä 2015 ja opiskelen tällä hetkellä Tampereella yo-pohjaista Merkonomin tutkintoa.

puh: 044 529 3000
email: oona.jarvinen

Aino Puomila

Valmentaja Aino Puomila

Ryhmät: R5

Olen 21-vuotias edustusryhmän uimari ja viihtynyt altaassa jo kymmenisen vuotta. Syksyllä 2013 aloitin psykologian opinnot ja nyt aloitan myös ryhmien 7 ja 8 valmentajana. Taustalla minulla on monen vuoden kokemus Vesiralleista sekä vesiralliohjaajakoulutus ja I-tason valmentajakoulutus.

puh: 045 1355836
email: aino.puomila

Matti Tikkanen

Valmentaja Matti Tikkanen

Ryhmät: R5

Kohta 30-vuotta uinnin äärellä ja takana samassa seurassa alusta pitäen. Oman aktiiviuran lopettelin 2004 vuoden paikkeilla, jolloin olin jo ehtinyt tutustumaan valmentamisen ihmeelliseen maailmaan muutaman vuoden. Vettä on ehtinyt virrata Kalevan altaassa ja nyt on aika pienen tauon jälkeen hypätä kello kädessä altaan reunalle. Nykyisestä Jeren-ryhmästä ehdin valmentaa aiemmin jo muutamaa uimaria. Valmentajan tehtävä on tukea ja kannustaa uimaria kehittymään uimarina, urheilija ja yksilönä. Valmentajan elämänkokemuksella on vahva merkitys lasten ja nuorten urheilijoiden kasvaessa aikuisuuteen. Arvostan uimarissa rehellisyyttä omaan tekemiseen sekä uskallusta kokeilla omia rajojaan.

puh: 040 074 8284
email: matti.tikkanen

Kulmala

Valmentaja Milla Kulmala

Ryhmät: R5

Olen oman uintiurani vuoden 2014 alussa lopettanut lukiolainen. Valmentamisen aloitin pian uintiurani päättymisen jälkeen ja tällä hetkellä valmennan 7-ryhmässä. Valmentamisen lisäksi urheilen aktiivisesti vapaa-ajallani.

puh:
email:

Maru_Pikku_Myy

Valmentaja Maru Granroth

Ryhmät: R6 ja R9

Maru on ollut TaTU:n toiminnassa mukana jo 70-luvulta lähtien. Oman uintiuransä jälkeen tämä Ylöjärven Rautarouva on viettänyt lukuisia vuosia valmentajana ja uimakouluohjaajana. Maru on ollut yksi kantavia voimia rakennettaessa TaTU:n nykyistä menestystä. Hänen kokeneiden juniorivalmentajan sormiensa läpi ovat kulkeneet myös monet seuran nykyisistä valmentajista ja edustusuimareista, mainittakoon esimerkkinä Jiri Lepola.

Maru on tunnettu tiukasta ja määrätietoisesta valmennusotteestaan, jota hän ylläpitää sopiva pilke silmäkulmassaan.

puh: 040 703 5962
email: maru.granroth

dummy_female_front

Valmentaja Veera Allonen

Ryhmät: R6

?

puh: 040 723 0962
email: veera.allonen

dummy_male_front

Valmentaja Antti Hakkarainen

Ryhmät: R4

Olen 2016 lukiossa opiskelun aloittanut nuori miehenalku. Oma uintiurani loppui hiljattain, ja hyppäsin suoraa altaasta valmentamaan. Valmennan TaTU:n 6-5 ryhmän uimareita. Olen valmentajana vielä melko kokematon, mutta sitäkin innokkaampi oppija.

puh:
email:

dummy_female_front

Valmentaja Jenita Liimatta

Ryhmät: R6

?

puh:
email:

dummy_female_front

Valmentaja Saija Myllymäki

Ryhmät: R7

 

puh:
email:

Ninni

Valmentaja Ninna Salminen

Ryhmät: R7

Kilpauntiurani olen aloittanut Vantaalla, ensin altaassa ja viimeisen viiden vuoden aikana myös altaan reunalla uimaopettajana ja valmentajana. Tampereelle muutin 2014 opiskelemaan yliopistolle filosofiaa ja nyt palaan vuoden tauon jälkeen valmennuksen pariin TaTUn riveissä.

puh:
email:

dummy_female_front

Valmentaja Lotta Ruppa

Ryhmät: R7

Oman uintiurani aloitin KooVeen vauvauinnissa josta jatkoin vesiralliin asti. Kiinnostus lajia kohtaan kasvoi ja kaipasin lisää haastetta jota löytyi Tatusta. Uinnin ohella alkoi myös kiinnostaa valmentaminen johon pääsin mukaan syksyllä 2016.

puh:
email:

dummy_male_front

Valmentaja Kalle Varonen

Ryhmät: R7

puh:
email:

dummy_male_front

Valmentaja Otto Järvinen

Ryhmät: Kuivaharjoittelu

Oman reilun kymmenen vuoden aktiivisen kilpauintiurani kohokohtia olivat Suomen edustaminen vuoden 2005 EYOF kilpailuissa ja vuoden 2007 NSM sekauintiviesti kulta. Uinnin ohessa minulle on kertnyt useita vuosia kokemusta painonnostosta ja muusta voimaharjoittelusta. Joulukuussa 2013 valmistuin Varalan Urheiluopistosta liikuntaneuvojaksi ja FISAF personal traineriksi. Tällä hetkellä opiskelen sairaanhoitajaksi Tampereen Ammattikorkeakoulussa.

puh:
email:

dummy_female_front

Valmentaja Kati Tikkanen

Ryhmät: R8

 

puh:
email:

Soukka

Valmentaja Tiina Soukka

Ryhmät: 8 (armeijassa)

Olen 18-vuotias lukion kolmannella luokalla opiskeleva uimari sekä valmentaja. TaTU:ssa olen uinut 7-vuotiaasta pikkutytöstä lähtien ja uinti on aina ollut lähellä sydäntäni. Valmentamisen aloitin 8-ryhmän parissa syksyllä 2013. Syksyllä 2014 annan myös aikaani EasySwim- ja Nallepaini-ryhmien ohjaukseen.

puh: 050 540 3524
email:

dummy_male_front

Valmentaja Iiiro Kuusela

Ryhmät: R8

puh:
email:

dummy_female_front

Valmentaja Hanna Jännes

Ryhmät: R9

 

puh:
email:

dummy_male_front

Valmentaja Elias Kouvo

Ryhmät: R9

Olen edustus ryhmän uimari ja aloitin syksyllä 2016 valmentamisen oman harjoittelun ohessa. Lasten valmentamisessa minua motivoi heidän nopea kehittyminen sekä innokkuus uuden oppimiseen ja sisäistämiseen.

puh:
email:

dummy_female_front

Aulis Linde

Ryhmät: Vesipallo

?

puh: 050 062 0946
email: